M

17.12.2008 14:13

Menstruační potíže.-nať truskavce- kokošky pastuší- kontryhele- řebříčku stejným dílem. 3 lžičky směsi povařit, pije se 2x denně vychlazený.

Migréna.-nať meduňky 3- nať třezalky- kůra vrby- list maté po 1 díle ve směsi.1 lžíce směsi 3x denně mezi jídly.

Močové kameny.-list břízy 3- květ chrpy- mať violky- kůra vrby- nať přesličky 2- kořen mydlice 1 díl. 1 lžíce směsi 2-3x denně.

Nebo-na rozpad močových kamenů.-přeslička- rdesno- petrklíč- kakost- kořen libečku- list černého rybízu- petržel a celer- ovesná sláma a kombinace s březovým listem, kopřivou a bylinami působící desinfekčně a protizánětlivě v odvaru 2-3x denně.

Močové ústrojí, ledviny, kaménky a písek-Průtržník lysý-používá se jeho nať. 2-3 lžičky na šálek vroucí vody, 15 min louhovat, pije se vlažný 2x denně.

Nebo-účinnější je-nať průtržníku- list brusinky- petržele- medvědice- jehlice trnité- stejné díly. 2 lžičky směsi na šálek vroucí vody, 15 min louhovat,pije se 2x denně .

Mononukleóza,následky a žloutenka.-3-4 byliny na směs- řebříček- ostropestřec- koriandr -meduňka - yzop a kopr. Je vhodné jíst dostatek mrkve a jablek, nebo pít jejich šťávu. 1 lžička směsi na šálek vroucí vody,10 min louhovat, pít 2-3x denně.

Mozková mrtvice.-plod šípku 3- kořen jehlice 2- květ kaštanu- květ arniky 1 díl ve směsi. 1 lžička směsi na šálek 2x denně po jídle.

Zpět